Ga terug

Smokin Chicken Wings

Recept van de Rokende Règâhs
Wat is er nou lekkerder dan kippenvleugeltjes? Juist, kippenvleugeltjes met Regâh Rub. Nou wil het toevallig dat een speciale kip rub is, Smokin’ Hot Chicks. Simpeler kunnen we het niet maken, lekkerder wel.
Voorbereidingstijd 1 uur 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 4

Equipment

 • BBQ met deksel
 • BBQ Tang
 • Kom of schaal

Ingrediënten
  

Instructies
 

 • Voorbereiding
  Doe de kippenvleugeltjes in een kom en strooi hier de Regâh Rub Smokin’ Hot Chicks overheen. Meng de vleugeltjes door elkaar zodat de Regâh Rub mooi verdeeld is. Als je een intensere smaak wil kan je meer dan 50 gram Smokin’ Hoy Chicks gebruiken.
  Laat dit geheel minimaal een uurtje marineren. Steek in de tussentijd vast op je gemak de BBQ aan of laat de oven opwarmen naar 220c.
 • Leg nu de Smoking Chicken Wings op de BBQ, recht boven het vuur met de huid naar beneden. Blijf wel in de buurt want het kan hard gaan. Na een minuut of 4/5 draai je de vleugeltjes om en leg je ze zover mogelijk van de kolen vandaan. Laat de ze nu rustig nagaren voor een minuut of 10.
  Pak nu je favoriete BBQ saus en een kwastje. Lak nu alle vleugeltjes hiermee en laat ze nog 5 minuten glazen. Haal ze uit de BBQ en serveer ze direct.
Trefwoord Chicken wings, Chickenwings, Kipvleugels, Kipvleugeltjes, Smokin'hot chicks