Règâh Rub Recept

Print

Asian-American Chicken Skewer

Asian-American Chicken Skewer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als Bas van The Wine Designer langs komt dan is een ding zeker, over de wijn hoef je je geen zorgen te maken. Naast dat Bas heel veel verstand heeft van wijn kan hij ook geweldig koken. Zijn voorkeur ligt bij de Aziatische keuken. Dit verassende recept is een bijzondere mix van authentieke Aziatische smaken gecombineerd met Règâh Rub Smokin’ Hot Chicks. America meats Asia! Bas van The Wine Designer schonk bij dit recept een klapper van een Chardonnay van Irony, een dikke aanrader. 

  • Recep Auteuâh: The Wine Designer
  • Voâhberèding: 1 hour
  • Kauktèd: 20 minutes
  • Totale duâh: 1 hour 20 minutes
  • Kategaurie: Bijgerecht, Hoofdgerecht
  • Keuke: Amerikaans, Aziatisch

Ingredients

Hoeveil keâh
  • 50 gram Régâh Rub Smokin’ Hot Chicks ( –> Klik hier en bestel direct in de webshop)
  • 1 kg Kippendij
  • 1 Ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 theelepels Ketoembar
  • 2 theelepels Laos
  • 1 theelepel Komijnzaad
  • 2 cm Gember
  • 2 theelepels Sambal
  • 3 theelepels Bruine basterdsuiker
  • 8 eetlepels Ketjap Manis
  • 2 eetlepels Limoensap
  • 2 eetlepels Kikkoman

Instructions

Voorbereiding

  1. Snij de kippendij in kleine stukjes
  2. Snij de ui zeer fijn, net als de knoflook en gember
  3. Meng dit samen met de rest van de ingrediënten in een kom
  4. Pak een zak of een grote kom, doe de stukjes kippendij daarin samen met de mix
  5. Laat het een paar uur of een hele nacht marineren in de koelkast
  6. Neem 8 of 9 lange metalen spiezen en rijg de kippendij eraan
  7. Bestrooi de spiezen rijkelijk met Règâh Rub Smokin’ Hot Chicks

Bereiding

  1. Maak de BBQ gereed voor direct grillen
  2. Gaar de spiezen rustig op een medium vuurtje tot een kern van 70 graden Celsius
  3. Lak eventueel af met een beetje bbq saus naar keuze
  4. Pak een glas Irony en geniet!

Asian-American Chicken Skewer

Notes

Wijntip

De perfecte wijn om hierbij te serveren is Irony Chardonnay uit Monterey County. Een Californische chardonnay all the way met heerlijke exotische geuren en een dikke, rijpe smaak. De kruidigheid en de opvoeding op eikenhout gaan goed samen met de volle bbq smaken van dit gerecht. Hebben? Check dan www.vinify.nl en haal deze Amerikaanse topwijn in huis!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel het online en tag @RokendeRegahs en gebruik hashtag #RegahRubClub


AnderE aanraders

nl_DH Haags