Règâh Rub Recept

Print

Hot Chicks pita with homemade chili sauce

Hot Chicks Pita with Homemade Chillisauce

Net als eigenlijk elk recept met Règâh Rub is dit ook een nieuw pareltje wat je gewoon moet proberen. Deze op Kebab geïnspireerde Hot Chicks Pita met chillisaus is gewoon weer een regelrechte winnaar. Niet mogelijk en je steelt er sowieso de show weer mee in je eigen achtertuin. Zoals onze slogan zegt. Lekkere BBQ is simpel met onze kruiden.

De inspiratie voor dit recept komt uit de combinatie van een aantal dingen. Het begint met kippendijen met Règâh Rub Smoking’ Hot Chicks. Dat is zonder iets erbij al smullen. Dan de Griekse pita. Eigenlijk de enige echte pita als je het ons vraagt. Laatste toevoeging komt voort uit onze liefde voor het zwart blakeren van groente. Dit keer maken we daar een simpele chilisaus saus mee. Echt, 100% aan. Oh ja, en we voegen er ook nog een pickled rode kool aan toe. Yes Yes Yes, dit wordt hem helemaal.

 • Recep Auteuâh: Raukende Règâhs
 • Voâhberèding: 20 min
 • Kauktèd: 30 min
 • Totale duâh: 50 min
 • Bùikkies: 4 1x
 • Kategaurie: Hoofdgerecht, Snack, Lunch, Comfort Food
 • Method: BBQ
 • Keuke: Greek, Eastern

Ingredients

Hoeveil keâh

1 kilo kippendijen

50 gram Régâh Rub Smokin’ Hot Chicks (–>Klik hier en bestel direct in de webshop)

8 pita’s, wij gebruikte Griekse

3 tomaten

2 paprikas

3 groene pepers

2 rode pepers

1 rode ui (grote)

1 bol knoflook

300 gram gesneden rode kool

Sherry azijn

Appel azijn

Olijfolie

Zout

Instructions

Voorbereiding

 1. Meng de Régâh Rub Smokin’ Hot Chicks met de kippendijen en doe ze in een afsluitbare bak of plastic zak. Het lekkerste resultaat krijg je als je dit ruim van te voren doet en de kruiden goed laat intrekken.
 2. Meng in een kom 3 eetlepels appelazijn met een flinke snuf zout en voeg hier de gesneden rode kool aan toen. Hussel dit lekker door elkaar en zet weg om in te trekken. Neem hier minimaal een uur de tijd voor.
 3. Halveer de ui (niet schillen).
 4. Pak de hele bol knoflook met een scheut olijfolie in in aluminiumfolie. Doet dit niet strak en zorg dat er voldoende ruimte is om de knoflook te laten stomen in het folie.
 5. Steek de BBQ aan en zorg voor een deel met directe hitte en indirect hitte.

Bereiding

 1. Leg de paprika, tomaten en gehalveerde uien (gesneden kant naar beneden) direct boven het vuur tot deze zwart blakeren. Draai ze af en toe en wees niet bang dat ze verbranden.
 2. Zet de knoflook aan de rand van de directe hitte / kolen.
 3. Als de paprika, tomaten en uien lekker op gang komen leg ook de pepers erbij. Let hierbij wel goed op want deze blakeren een stuk sneller.
 4. Als alles lekker zwart is stop het in een plastic boterham zakje of in een kom die je afdekt met huishoudfolie. Laat dit alles 10/15 minuten zo staan om het vel los te stomen.
 5. Grill de gekruide kippendijen even aan boven het direct vuur en leg ze daarna weg van de kolen om na te garen en op temperatuur te komen. Minimale kerntemperatuur van 75c moeten ze wel bereiken.
 6. Haal alle geblakerde groente uit de kom en verwijder de zwart geblakderde velletjes zoveel mogelijk. Het is niet erg als er her en der wat zit, dat voegt allemaal maar een authentieke BBQ smaak toe.
 7. Haal de knoflook uit het aluminiumfolie en pers deze uit.
 8. Hak nu alle groente fijn en meng het door elkaar met de knoflook en al het vrijgekomen vocht van de tomaten.
 9. Voeg hier een flinke snuf zout en goeie scheut Sherry azijn aan toe en breng op smaak, meng het en je chilisaus is klaar.
 10. Grill kort een pita op de BBQ tot hij lekker zacht is.
 11. Hak de gegrilde kippendijen in grove stukken.
 12. Leg op de pita een handje van de pickled rode kool
 13. Plaats de gegrilde kippendijen op de rode kool.
 14. Doe daarop twee eetlepels van de chilisaus.
 15. Vouw dubbel en smullen maar!
  Hot Chicks Pita with Homemade Chillisauce

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel het online en tag @RokendeRegahs en gebruik hashtag #RegahRubClub


AnderE aanraders

nl_DH Haags