Règâh Rub Recept

Afdrukken

Hot Chick on a Stick

5 Sterren 4 Sterren 3 Sterren 2 Sterren 1 Ster

Geen beoordelingen

Kippendijen met Mango-Habanero Hot Saus, what could possibly go wrong there? Dit herlijke recept met Smokin' Hot Chicks is gemaakt door Rico van 010Braai. Deze geweldige saus maakt het met stip een Hot Chick! En voor de echte diehard kan je het aantal pepers in de saus verdubbelen.

  • Recept Auteur: Recept van 010Braai
  • Voorbereiding: 30 minutes
  • Kooktijd: 20 minutes
  • Totale duur: 50 minuten
  • Aantal: 4 Personen 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Recept keer

Smokin’ Hot Chick on a Stick

Mango-Habanero Hot Saus

  • 5 stuks Gele Habanero peper
  • 1 stuk Mango
  • 200 milliliter Appelazijn
  • 100 milliliter Water
  • 100 milliliter Mango sap
  • 2 eetlepel Honing
  • 0,25 theelepel Komijn
  • 0,5 theelepel Allspice (Piment)
  • 1 theelepel Gemberpoeder
  • 1 theelepel Zout

Instructies

  1. Bereiding Smokin’ Hot Chick on a Stick Bereiding Smokin’ Hot Chick on a Stick
    1. Maak de kippendijen schoon, verwijder vet en losse stukje.
    2. Rub beide zijden van de kippendij met Smokin Hot Chicks en laat 30 minuten rusten.
    3. Rol de kippendij op en prik ze op een churrasco spies. 
    4. Gaar ze rustig boven een medium vuurtje tot een kern van 70 gr. (Geen contact met rooster ivm suikers in de rub!)
    5. Smeer de kippendijen in met de mango-habanero hot saus en leg ze terug boven het vuur tot een kern van 73 gr in het dikste dijtje!
    Optioneel; nogmaals insmeren tijdens doorgaren boven vuur (Voor de echte Règâh experience!!!)
    6. Presentatie; snijd de dijen langs de churrasco spies in stukjes, bedruip naar wens met nog wat mango-habanero saus. Eet smakelijk!
  2. Bereiding Mango-Habanero Hot Saus Bereiding Mango-Habanero Hot Saus
    1. Doe alle ingrediënten in een blender en blend het fijn.
    2. Doe de saus in een pan en breng aan de kook, en pruttel voor 10 minuten.
    3. Verdun de saus eventueel met water als hij te dik is. Dikte vergelijkbaar met bbq saus.
    4. Laat saus afkoelen voor gebruik.

Opmerkingen

TIP: Wikkel de kip na het rubben in plakjes bacon/ontbijtspek en bereid ze op dezelfde wijze als hierboven.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel het online en tag @RokendeRegahs en gebruik hashtag #RegahRubClub


AnderE aanraders

nl_NLNederlands